VILLKOR

Godkännande av våra villkor innan bokning: För att bokningsförfrågan skall fullföljas och genomföras, måste man godkänna våra bokning & avbokningsregler som står på denna sida.  När bokningen är gjord får man en bokningsbekräftelse där man även där kan läsa om våra  bokningsregler och viktig info inför besöket.

Inför bokat besök: Senast 4 dagar  innan bokad tid förbehåller vi oss rätten att ändra er tid eller omboka ert besök på grund av ändrade förhållanden i vår bokningsplanering.  Får vi ej kontakt med er via mail så skickar vi sms. Model house kan ej ta ansvar för eventuella kostnader inför eventuellt ändrat besöksdatum. Vi försöker alltid meddela er i så god tid som möjligt.

Uteblivet besök debiteras med 950 Kr.

Avbokning/Ombokning måste ske via mail till info@modelhouse.se senast 5 dagar före besöket annars debiteras 950 kr, oavsett orsak. När ni bokar en tid hos oss så bokar vi en sminkös & en fotograf  till er vilket medför en kostnad för oss om ni inte skulle dyka upp. Av och omboknings reglerna gäller även vid sjukdom,  om ni har ett värdebevis eller en rabatterad kupong  Alla ändringar  i en bokning måste därför ske inom ramen av 5 dagar.

Policy: På Model House tar vi inte nakenbilder. Det går bra med att ha bar överkropp om man tex håller för brösten. Att fota sig i underkläder går jätte bra! (Sensual Box)

Under 18 år är välkomna till oss endast i målsmans sällskap. Vi tar ej emot skrivna godkännanden av målsman.

Model House har inget köptvång på bilder med undantag för Bokningar av : Större sällskap, Företag, Bröllop, Möhippa/Svensexa & Modellportfolio. För dessa undantag gäller det alltid fastpris för hela processen.

  1. Öppet köp gäller EJ  på samtliga tjänster.  Köpet anses vara avslutad och går ej att ångra efter att kunden ha betalat och lämnat vår studio. Bilderna skickas till kundens mailadress med en länk för nedladdning inom 1-2 arbetsdagar.

Presentkort: Öppet köp eller Ångerrätt gäller ej.  Presentkort kan inte heller återbetalas eller lösas ut mot kontanter. Presentkort får ej kombineras med flera presentkort eller andra erbjudanden. Max ett presentkort/värdebevis per bokningstillfälle.

Värdebevis köpta hos annan leverantör är oftast extremt rabatterade därför får man max använda ett värdebevis per bokningstillfälle.  Fler bilder kan alltid  köpas på plats.

Om Samma sällskap önskar ha flera bokningar så kan vi enbart erbjuda en ny tid med tidigast 4 månaders mellanrum.

Dealkunder får utnyttja dealerbjudandet max 1 gång per hushåll då dealen gäller enbart nya familjer. Dealkunder får inte heller nyttja erbjudandet till att ge bort till egna familjemedlemmar då det inte räknas som nykund. Det räcker att en i sällskapet/ familjen som varit hos oss tidigare för att det inte skall anses som ny kund.  Alla är välkomna tillbaka men då gäller ordinarie priser enligt vår prislista.  Dealen gäller enbart Syskon, par och familjefotografering. Dealen gäller EJ  Singelfotografering,  Vänfotograferingar , Bröllop, Möhippa/Svensexa , Företagsfotografering eller övriga fotosessions. Alla som fotas med deal måste uppvisa giltig legitimation annars genomför vi inte fotograferingen.

Bildformat & Fotosession: En fotosession på model house består alltid av färg & svartvita bilder med varierade poser & ljussättningar, singel & gruppbilder. Bildformatet är högupplösta JPEG. Har man önskemål kring fotograferingen eller om man vill ha bilderna i ett annat format så måste man meddela fotografen innan fotograferingen påbörjas.

Upphovsrätten till alla bilder och information på denna webbplats ägs av model house. Ingen text eller bild får kopieras, förändras eller flyttas på något sätt utan ett skrivet godkännande från oss.

Bildvisning och köp av bilder sker som rutin på plats direkt efter fotografering. Om man som kund önskar boka en separat tid för bildvisning så går detta självklart bra. Kunden själv måste fråga om detta så ordnar vi med det. Vi sparar enbart köpta bilder i ett år via en länk, resten av bilderna raderas direkt.

Efter genomgång av bilderna. Kunder som väljer ut enstaka bilder på plats,  är ensam ansvariga för de bilder de har valt att behålla för islutändan är det deras egna beslut. Om en kund har konstaterat att hen gillar många bilder och vill köpa ett flertal  så erbjuds man alltid möjligheten att betala för ett rabatterad paket med bilder och får då istället tillgång till samtligt tagna bilder från fotograferingen. Kunder som har köpt rabatterade paketpriser har endast betalat för ett fåtal bilder men fått resterande bildserie som bonus. ( Det kunden oftast betalar för är för ca 3-6 bilder,  beroende på typ av bokning och antal deltagare i en fotografering)  Dagen efter fotograferingen raderas kundens valda bilder fysiskt från våra datorer men självklart finns dessa forfarande tillgängliga för kunden via en länk i ca ett år.

Betalningssätt: Kortbetalning samt delbetalning upp till 3 månader räntefritt.   Medtag legitimation.

Efter avslutat köp. Efter att kunden betalat eller fakturerats och lämnat vår studio så anses köpet vara avslutad och går ej att ångra.  Bilderna skickas till kundens mailadress med en länk för nedladdning inom 2 arbetsdagar. Länken är aktiv i ett år därefter försvinner bilderna. Model  House tar inget ansvar för bilder som kunden ej laddar ner i tid.

Köpta bilder får endast användas för privat bruk. Om bilderna används i sociala medier så skall man tagga bilderna #modelhousesweden
Används bilderna i tryck eller annan marknadsföringskanal så skall man ange bildkällan: model house sweden

Allt detta sagt hoppas vi alla här på model house att vi gett dig vad du kom hit för: nämligen bilder att vörda och ha glädje av under en lång tid.